Is het verplicht om tarieven in te vullen?

Is het verplicht om tarieven in te vullen?

Regelmatig ontvangen wij de vraag in hoeverre het noodzakelijk is om tarieven in te vullen bij de vergaderarrangementen en vergaderruimtes. Strikt genomen is het niet verplicht, anderzijds is het om meerdere redenen zeer aan te bevelen om tarieven juist wèl te publiceren. Aangezien het antwoord op deze vraag tweeledig is, gaan we in dit artikel verder in op de mogelijkheden die u heeft bij het publiceren.

Waarom wordt er gevraagd om onze tarieven?

We zien dat er in de vergadermarkt een steeds grotere vraag ontstaat naar transparantie qua tarieven en voorwaarden. Het niet tonen van tarieven (ter indicatie van het kostenplaatje) leidt steeds vaker het ‘overslaan’ van de betreffende vergaderlocatie bij het offertetraject. Indien uw tarieven zeer concurrerend zijn ten opzichte van soortgelijke vergaderlocaties in uw omgeving, dan is het tonen van tarieven uiteraard een logische stap. Als uw prijzen daarentegen marktconform zijn en u toont deze niet, dan kan het ontbreken daarvan eenvoudig bij boekers tot de gedachte leiden dat uw tarieven waarschijnlijk zeer hoog zijn. Indien uw tarieven wezenlijk hoger zijn dan gemiddeld, dan verdient het aanbeveling om in uw bedrijfspresentatie aandacht te schenken aan de exclusiviteit en beleving die de meerwaarde kunnen verantwoorden. Het invullen en tonen van de tarieven voor uw vergaderarrangementen en uw vergaderruimtes is overigens in verreweg de meeste gevallen aan te raden.

Zijn er nadelen verbonden aan het niet tonen van tarieven?

Ja. Met oog op transparantie, zal Vergaderlocaties.nl de komende tijd in toenemende mate inzetten op het publiceren en integreren van tarieven. Geheel in lijn met deze ontwikkeling, bieden wij u sinds enige tijd de mogelijkheid om aanbiedingen toe te voegen bij uw bedrijfspresentatie. Deze aanbiedingen zullen actief bij vergaderboekers onder de aandacht worden gebracht. Vereiste voor het kunnen toevoegen van aanbiedingen, is dat u uw tarieven toont bij uw bedrijfspresentatie. De korting die u wenst te publiceren kan namelijk alleen worden berekend als u uw tarieven heeft ingevuld. Het ontbreken van tarieven kan er dan ook toe leiden dat u dergelijke promotie-tools niet actief kunt inzetten voor het verkrijgen van extra exposure voor uw vergaderlocatie.

Wij wensen onze tarieven (voorlopig) niet te publiceren

Standaard zal ons systeem bij het invoeren van uw vergaderruimten blijven vragen om een specificatie van de zaalhuur. Indien u prefereert uw zaalhuur niet te publiceren, dan vindt u in het artikel ‘Hoe kunnen wij voorkomen dat wij tarieven moeten invullen?‘ uitleg over hoe u deze systeemmelding kunt omzeilen.

Reageren?